WK Rapid

Onderdeel van Damweek Hijken DTC

Zondag 20 oktober 2019 vindt in Beilen het Wereldkampioenschap Dammen Rapid plaats.
Lees hier het wedstrijdreglement.
Alle inlichtingen kunnen gegeven worden door Wim Koopman, koopmanwh@gmail.com, 06-27060801.
Het Nederlands Kampioenschap Rapid wordt zaterdag 26 oktober gespeeld, eveneens in Beilen.
In de tussenliggende week staat het Open Herfsttoernooi van Damclub Hijken DTC op het programma.
Ook over deze evenementen kan Wim Koopman alle informatie geven.

Gerrit Boom in Hoofdlijn

08-02-2019   hj

In het januari-nummer van Hoofdlijn vindt u het verslag van de Wereldtitel Dammen 2018 door Gerrit Boom. Lees het verslag en laat u daarmee overtuigen tot Hoofdlijn!

Hoofdlijn, magazine voor dammers, verschijnt al sinds 1988 onder redactie van Nico Leemberg, Herman van Westerloo en Harm Wiersma. Het verschijnt 9 maal per jaar, 360 bladzijden met analyses, reportages, toernooiverslagen, damcultuur en interviews. Zoals de redactie schrijft: “Hoofdlijn is een damblad dat bedoeld is voor de dammer van elk nivo. Gemakkelijk leesbaar, goede inhoud af toe kritisch”. Vaste medewerkers als Boomstra, Schwarzman, Sipma, Domtsjev, Valneris en Boom garanderen leesgenot van hoog niveau.

Voor € 39,50 per jaar kunt u het niet aan u voorbij laten gaan. Neem snel een abonnement.

Huldiging

07-02-2019   hj

Maandagavond 4 februari werd Roel Boomstra gehuldigd op de clubavond van Hijken DTC. Een rijtje sprekers werd aaneengepraat door voorzitter Wim Koopman. Hier ziet u een facebook-beeldimpressie.

Erjen Derks, wethouder Sport van Midden-Drenthe, gaf in een bondige toespraak drie redenen voor zijn aanwezigheid.
Rob Clerc vertelde over zijn lange geschiedenis met Roel.
Bert Dollekamp presenteerde ook namens Evert het boekwerk En Hij Heeft Hem! Op deze pagina’s kunt u slechts een voorproefje genieten, als u snel bent kunt u een allerlaatste exemplaar van het complete werk bestellen.
Siep Buurke declameerde zijn dank aan Roel voor dertien mooie dagen.
Gerrit Misker had mede namens de andere twee Hijken-sponsoren Veninga Bloembollen en Gerard Koopman Postduiven verlenging van Roels luxe wagen geregeld.

Waar nodig vulde Wim Koopman de tijd, waarbij hij treffend vertelde van zijn rondrit met Gerhard door Assen op zoek naar een locatie voor de laatste ronde. Zo kwamen ze per ongeluk langs RTV Drenthe aan het begin van de Beilerstraat en zo kwam het goed.

Roel had mooie fragmenten meegebracht.

Het begint met een probleem van Yuriy Yermakov. Roel werd er door getroffen op de dag van de huldiging.
De tweede stand is uit de eerste partij na 29. … 12-18 van Schwarzman. Roel reageerde met 30. 34-29. De derde stand zou op het bord gekomen zijn na 30. 34-30 9-14 31. 39-34 14-20.
De vraag: Wat is er dan mis met 32. 30-25? Maar waarom is 31. … 14-20 toch verkeerd?
De volgende drie standen horen bij de tweede partij. Het begint met de stand na Roels 35. … 17-22. Schwarzman liet slaan met 39. 49-43, maar na 36. 36-31 was het spannend geworden. Na een paar zetten zou de volgende penibele stand kunnen ontstaan. De enige redding is dan 16-21, 14-20. Na het slaan en 28-23 komt de zesde stand. Met 15-20 haalt zwart remise, maar hoe verliest 13-8?
De zevende stand is de slotstand in de vijfde partij. Roel met wit had nog even door kunnen spelen, want zwart kan fouten maken. Na een paar zetten kan de laatste stand ontstaan. Is 14-20, 46×14 met de dreiging 14-25 dan genoeg voor remise?

Nadere toelichtingen volgen.

Podcast Sport Noord

06-02-2019   hj

Iedere dinsdag vanaf 16.00 uur is op dvhn.nl de Podcast Sport Noord te beluisteren. Op 5 februari waren Roel Boomstra en Wouter Sipma te gast bij Thijs de Jong. Het resultaat is nog steeds te beluisteren. In de papieren krant stond dit verslag.

Q&A door Roel Boomstra bij Matthias de Kruijf

27-01-2019   hj

Roel Boommstra op facebook:

Tijdens de WK-match maakte Matthias de Kruijf elke dag video-analyses over de gespeelde matchpartijen. Op woensdagavond 30 januari zal ik zelf een video met Matthias opnemen.
Stel nu alvast je vragen en dan komt het antwoord binnenkort! Hetzij in de live Q&A, hetzij later via een facebookreactie.
Dus heb je altijd al iets willen weten? Dit is je kans! Alle mogelijke vragen zijn welkom. Van ‘wie vind je de meest sexy vrouw? (De Telegraaf)’ tot ‘hoe heb je je voorbereid op de match?’ en meer.

English: Upcoming Wednesday 30.01 I will do a live Q&A on this page. Have you got a question for me, comment below and I will answer either in the live Q&A or in a facebook comment!

Ga snel naar Roels facebook-pagina. De eerste vragen zijn al gesteld.

Nadere analyses

19-01-2019 hj

Er is al veel geanalyseerd: Auke Scholma en Harm Wiersma, Matthias de Kruijf c.s., Gerrit Boom, Ivan Antonenko c.s., Ivan Trofimov en Martin Dolfing c.s.
Er zullen nadere analyse volgen. U vindt ze onder TOERNOOI, ANALYSE.
Hier zijn alvast krantenrubrieken van Jan van Dijk, Auke Scholma en Harm Wiersma.
Met als toegift: de rubrieken met de toespraak van Harm bij de opening op 28 december in Leeuwarden.

Все обо всем с Александром Шварцманом

All about everything with Aleksander Schwarzman

19-01-2019 hj

Sunday Januari 20, 14.00 Netherlands time (15.00 Russian time, 13.00 GMT) Aleksander Schwarzman discusses the details of the battle for the world crown en and answers al Your questions, live at the Youtube-channel Draughts Шашки.

20 Яанваря 15:00
Aлександр Шварцман расскажет подробности борьбы за мировую корону, а так же ответит на все Ваши вопросы!

Een fantastische match

16-01-2019   Siep Buurke

De apotheose van de tweekamp heeft een nieuwe standaard in het dammen gezet. Live op televisie, RTV Drenthe, met de spelers, het bord, de klok en de analyse door Auke Scholma en Harm Wiersma in beeld.

Lees meer

Een Elementaire Fout

16-01-2019   Evert Dollekamp

Na twee dagen RTV Drenthe is mij duidelijk geworden waar het grote verschil zat tussen beide combattanten. In pak of niet in pak, dat is de kwestie. Roel is behalve twee koppen groter het toonbeeld van een grootmeester. Hij ziet er perfect uit in zijn (maat?)pak. Kijk, aan die twee koppen kan Schwartzman natuurlijk niets doen. Hoewel, met plateauzolen en een Prlwytzkofsky-schoorsteenhoed kun je een heel eind komen. Maar alle gekheid op een stokje: het gaat natuurlijk om het pak.

Lees meer

1 2 3 8