Dampromotie op scholen in Groningen

27-12-2018  zp

Groningen – In het kader van de HANNN Damtour (onderdeel van de WK Match Schwarzman – Boomstra) wordt er op woensdag 6 maart in de stad Groningen sinds jaren weer een schooldamtoernooi georganiseerd voor de basisschoolkinderen. Niemand minder dan Roel Boomstra zal tijdens het schooldamtoernooi de prijzen gaan uitreiken.

Op dit moment promoot de werkgroep Groningen, onder leiding van jeugdleider Danny Staal en onder supervisie van coördinator Zainal Palmans, middels schooldampakketten het dammen op de scholen. In het schooldampakket zitten acht DamZ-borden, damboekjes voor beginners, handleiding voor leerkrachten en informatie over het schooldamtoernooi.

In december is de werkgroep gestart met het aanschrijven van scholen om dampakketten uit te delen. De eerste pakketten zijn inmiddels uitgedeeld. Ook kunnen scholen, ter voorbereiding van het schooldamtoernooi, damlessen krijgen van ervaren jeugdtrainers. Via de damlessen leren de kinderen in no-time de spelregels, zetjes, basiskennis en het spelen van een dampartij. Het doel is om de kinderen te enthousiasmeren voor het spel. Dammen is uiteraard goed voor de kinderen. Het versterkt het concentratievermogen, versterkt de denkkracht en ze leren omgaan met winst en verlies.  

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Provincie Groningen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Jeugddamclub Het Noorden Groningen faciliteert. Jeugddamclub Het Noorden kent een bloeiende jeugdafdeling en traint elke vrijdagavond in het Kostverloren Kwartier, Jacob van Ruysdaelstraat 73 van 18:45 – 20:00 uur.

Voor de WK-Match wordt er in Groningen gespeeld van 4 tot en met 8 januari in het Van Swinderen Huys.