Demonstraties, toelichtingen en analyses tijdens de partijen

Innovatieve live-analyses beschikbaar

26-12-2018  zp / hj

Voor de gevorderde dammer

Tijdens de matchpartijen zal Auke Scholma zijn toelichting geven bij de gespeelde zetten, mogelijkheden en overwegingen. Vaak zal hij in samenwerking met Harm Wiersma voor het demonstratiebord treden.
De demonstraties vinden steeds plaats op de locatie van de match. Ze beginnen een uur na de aanvang van de partij of zoveel eerder als nodig mag blijken. Ze zijn vrij toegankelijk. Ook worden ze opgenomen op camera en zo zijn ze online te bekijken via de website.
U kent Scholma en Wiersma van de demonstraties tijdens het WK 2015 in Emmen. Hier ziet u een voorproefje van Auke Scholma en Harm Wiersma bij het WK 2015.

Voor de beginnende dammer / niet-dammer

Matthias de Kruijf zal met enkele gastsprekers ook analyses geven met zijn nieuwe programma. Voor de damwereld is het een innovatief product. Hiermee kan hij met duidelijke aanwijzingen en functionaliteiten online commentaar geven op de partijen. De matchpartijen worden op een laagdrempelige manier uitgelegd, zodat leken, niet-dammers, ouders, jeugdammers en andere belangstellenden het goed kunnen volgen. Zie hier een voorbeeld van het programma dat eerder is getest tijdens het NK Pupillen 2018 in Den Haag.
Een van de gastsprekers zal Aleksej Domtsjev zijn. Hij zal zich richten tot de Russische kijkers.