Jan Groenendijk mist overwinning

Jan GroenendijkJan Groenendijk heeft zich goed hersteld van zijn nederlaag in de eerste wedstrijd. De jonge Wageninger kwam dichtbij de overwinning in de spectaculaire tweede partij, maar liet de zege uit z’n vingers glippen. De partij eindigde in remise, gelijkspel. Roel Boomstra blijft daardoor aan de leiding met 3-1. (Stand in overwinningen: 1-0. Er zijn minimaal 3 zeges nodig voor de wereldtitel)

Soms volgt na een harde nederlaag een herstelremise, maar Groenendijk wilde daar zondag in Groningen niets van weten. Hij trok fel van leer tegen Roel Boomstra. Boomstra ging in de aanval, Groenendijk omsingelde de witte stand.

Het spel werd erg gecompliceerd en Groenendijk kwam steeds verder in het voordeel door verrassende zetten en gevaarlijke combinatiedreigingen.

Op de 44e zet kon Groenendijk winnend voordeel verkrijgen. Dat liet hij na. Door naar de rand van het bord te ruilen, richting de damlijn, liet hij een verrassende combinatie van Boomstra toe.

Boomstra gaf 3 schijven, sloeg er twee en brak door naar de damlijn. Ook Groenendijk ging naar dam, met liefst twee schijven, maar de schijven van Groenendijk stonden vervolgens te kwetsbaar in het midden van het bord om nog te kunnen winnen.