WK match Schwarzman – Boomstra start in Leeuwarden

02-12-2018  PFDB.nl

Culturele Hoofdstad Leeuwarden krijgt nog een staartje. Als eindejaarsknaller is Leeuwarden het decor voor de ronden 1 t/m 4 van de strijd om de wereldtitel dammen tussen heersend wereldkampioen Alexander Schwarzman uit Rusland en dammer des vaderlands Roel Boomstra uit Groningen, in wie ook nog wat Fries bloed stroomt.

Ronde 1 op vrijdag 28 december is in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden
– Opening 11.00 uur
– Start ronde 1 om 13.00 uur
(FK Sneldammen club-4-tallen start om 12.30 uur; FK Jeugd start 12.30 uur)
Ronde 2 op 29 december is om 12.00 uur in Tresoar te Leeuwarden.
Ronde 3 op 2 januari is om 13.00 uur in het Stadhouderlijk Hof.
Ronde 4 op 3 januari is weer iom 12.00 uur in het Stadhouderlijk Hof.

De ronden 5 t/m 8 zullen worden gespeeld op 4 t/m 8 januari in het Van Swinderenhuys te Groningen. Als er na 6 ronden nog geen beslissing is, wordt er een tie-break gehouden met partijen in een versneld tempo op de rustdag 6 januari.

De ronden 9 t/m 11 zullen worden gespeeld op 9 t/m 11 januari in het Drents Museum te Assen. De slotronde is op 12 januari bij RTV Drenthe. Als er dan nog geen winnaar is, dan zal hier op 13 januari een beslissende tie-break plaatsvinden, eveneens bij RTV Drenthe.

De organisatie is in handen van damclub Hijken DTC.
O.a. Harm Wiersma, die zich voor de tweekamp heeft ingespannen, zal mogelijk demonstraties geven voor het publiek.
De nevenactiviteiten in Leeuwarden komen voor rekening van een aantal leden van de damclubs uit Leeuwarden en omgeving (o.a. Damclub Huizum en Damcombinatie Fryslân, waarin opgenomen damclub De Oldehove).
Zo wordt er overdag op vrijdag 28 december het Sneldamkampioenschap van Friesland voor clubviertallen georganiseerd.. Informatie hierover volgt nog. Alle PFDB-clubs worden opgeroepen één of meer teams te formeren. Velen hebben verlof tussen Kerst en Oud en Nieuw. Aanvang: 12.30 uur.
Verder zijn er plannen om ook de jeugd te laten proeven aan dit WK Dammen.