Vandaag de tweede partij in het Drents museum in Assen

10-01-2091  sb  tussenbalans 10e partij

Waarschijnlijk moet het publiek niet te veel verwachten van de partij van vandaag. Schwarzman heeft toch een grote teleurstelling moeten incasseren. Hij stond erg gewonnen en had dat eigenlijk moeten berekenen.

In de uiterst sfeerrijke statenzaal zal hij mogelijk een herstelremise inlassen. Dat was het geval na de derde en de zesde partij, die ook erg explosief en teleurstellend voor Alexander Schwarzman waren. Of, en daar hoopt iedereen natuurlijk op, hij zal zijn tegenstander, die op een herstelremise rekent, verrassen door wel de strijd aan te gaan.

In ieder geval verdienen beide spelers waardering voor het vertoonde spel. De match komt in een beslissend stadium. De spelers hebben geen rustdag meer. Met nog drie reguliere partijen te gaan is de kans groot dat er een barrage zal komen. Een mooi toetje van de nu al geslaagde tweekamp. De kans dat er beslissingen komen is wel gegroeid. Gisteren werden er toch meer fouten dan in de rest van de tot nu toe gespeelde partijen door de beide spelers gemaakt.

Hoe dan ook: voor het publiek is het zeer de moeite waard om de match intensief te volgen.