Tweede matchpartij remise

29-12-2018  sb

Persbericht

Leeuwarden Ook de tweede partij in de tweekamp Schwarzman-Boomstra eindigde in remise. De partij in de wereldtitelmatch tussen de Rus Alexander Schwarzman en zijn Nederlandse uitdager Roel Boomstra werd op een nieuwe plek in Leeuwarden namelijk de bewaarplaats (‘Tresoar’) van de geschiedenis van Friesland gespeeld.
 
 

de secondant
 
foto  Johan Wolfard

 

In de tweede partij waren de spanningen al groter dan de eerste partij. Schwarzman had een licht overwicht. In een laveerpartij verloor Boomstra het initiatief en had Schwarzman volgens commentator Harm Wiersma een licht voordeel, maar de witspeler berustte in remise na 41 zetten. Hij bood zijn tegenstander met nog zes minuten op de klok een puntendeling aan hetgeen door Roel Boomstra werd geaccepteerd.

Het vervolg van de tweekamp wordt 2 en 3 januari in het Paleis het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden gespeeld. Van 4 tot en met 8 januari wordt in het Van Swinderen Huys in Groningen gespeeld. Vanaf 9 januari in Assen, de eerste drie in het Drents Museum en de laatste, 12e, ronde bij RTV Drenthe. 13 januari wordt eventueel, bij gelijke stand, een barrage gehouden.