Youngsters Jan Groenendijk en Jitse Slump geven damsimultaan

24-12-2018   zp

Op zaterdag 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur wordt er in het kader van de HANNN Damtour / Het Fitte Brein een damsimultaan gegeven door het duo Jan Groenendijk en Jitse Slump op de begane grond in het Warenhuis Vanderveen te Assen. Het winkelend publiek kan het tegen hen beiden tegelijkertijd opnemen in een aanschuifsimultaan.

Jan Groenendijk (20)
Jan Groenendijk uit het Gelderse Wageningen werd in 2014 negende op het EK en daarmee plaatste hij zich voor het WK 2015. Daar behaalde hij op 17-jarige leeftijd de tweede plaats achter Aleksander Georgiev. Groenendijk deed mee aan elf Nederlandse jeugdkampioenschappen en hiervan heeft hij er vier gewonnen. Ook heeft hij acht keer deelgenomen aan Europese jeugdkampioenschappen waarvan hij er vijf won. Aan de jeugdwereldkampioenschappen heeft hij vijf keer deelgenomen en hiervan won hij bij de aspiranten in 2014.

Jitse Slump (19)
Jitse Slump is een toptalent uit Limburgse Landgraaf. Slechts 19 jaar oud en heeft al enkele Europese en Wereldtitels behaald bij jeugdkampioenschappen. Op 17-jarige leeftijd deed hij al mee met NK senioren en met een gedeelde vierde plaats leverde hij daar een topprestatie. In december behaalde hij een knappe zesde plek op het EK in Moskou.

Iedereen is welkom en mag (gratis) de twee damgrootmachten uitdagen om een potje te spelen. Op die dag vindt bij RTV Drenthe ook de 12e matchpartij plaats tussen Schwarzman – Boomstra. Alle informatie over de WK-Match en de HANNN Damtour is te vinden op www.wereldtiteldammen.nl

Locatie
Warenhuis Vanderveen
Koopmansplein 16
9401 EL Assen